Περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπου στο Καλό Χωριό

10 Feb, 2024Κάλυψη Εκδηλώσεων

Με κάθε λαμπρότητα το Καλό Χωριό τίμησε τον προστάτη του Άγιο Χαράλαμπο τον Ιερομάρτυρα όπου εορτάζει ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός του χωριού.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 εψάλει Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Μετά το πέρας του εσπερινού λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στα σοκάκια του χωριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου προς ευλογία των κατοίκων.

Τα Ιερά Λείψανα ήρθαν στον ναό μας κατ’ οικονομία του π. Φιλάρετου Ζαχαριουδάκη όταν υπηρέτησε την ενορία Καλού Χωριού από την Μονή Τοπλού της Σητείας και τον ευχαριστούμε βαθύτατα .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού ευχαριστεί θερμά τον Πατέρα Θεολόγο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας μας για την υποστήριξη της προσπάθειας ανάδειξης του τόπου μας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου που ακολούθησε την λιτάνευση καθώς και τα αναμμένα θυμιατά στα σοκάκια του χωριού από ηλικιωμένους συγχωριανούς που περίμεναν την ευλογία του Αγίου μας.

Τις θερμές ευχαριστίες μας προς την κοινότητα Καλού Χωριού καθώς και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Τον τόπο μας τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και οι αντιδήμαρχοι Μανούσος Πεδιαδίτης και Νίκος Καμινογιαννάκης καθώς και ο συντοπίτης μας περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Στέργιος Ζαχαράκης.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στο χωριό μας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Translate »