Τα παιδιά διδάσκουν τους γονείς Οδική Ασφάλεια – 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης

12 Feb, 2023Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Δημοσιεύουμε σήμερα ένα διαχρονικό βίντεο, το οποίο μπορεί να δημιουργήθηκε πριν από 11 χρόνια στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, είναι όμως ακόμα και σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ!

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο σημερινός καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κουτσελάκης Παντελής ιδιοκτήτης της Foto-Art Media Productions (https://koutselakisstudio.gr) ο οποίος μαζί με τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά με κύριους βοηθούς τους δύο γιούς του Αντώνη και Μανώλη έφτιαξε ένα βίντεο όπου τα ίδια τα παιδιά διδάσκουν τους γονείς τους Οδική Ασφάλεια, με πολύ κατανοητό αλλά και παράλληλα σκληρό τρόπο!

“ Η ιδέα ήρθε από τα ίδια τα παιδιά, μας είπε ο κ.Κουτσελάκης. Μιλώντας τους, για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε όταν είμαστε σε ένα όχημα, η απάντηση τους συνήθως ήταν: μα ο πατέρας μου (ή η μητέρα μου) μου λέει π.χ. δεν πειράζει να κάθομαι ανάμεσα στα καθίσματα -χωρίς φυσικά ζώνη- ή η ζώνη δεν χρειάζεται μέσα στην πόλη! κ.α. Όταν όμως μίλησαν με τους ειδικούς και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια σε βίντεο, τα αποτελέσματα που είχε η απερισκεψία των ίδιων τους των γονέων, θυμωμένα μάλιστα μου είπαν : Μήπως πρέπει εμείς να τους τα χώσουμε;

 

Το συγκεκριμένο βίντεο έγινε και με την αμέριστη συμπαράσταση του τότε Δ/ντή του σχολείου Γιάννη Σταμέλου, του τότε Διοικητή της Τροχαίας Χρυσάκη Νικολάου & του τροχονόμου Παπαζήση Μιχάλη οι οποίοι και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τα παιδιά.

Μάλιστα το βίντεο παρουσιάστηκε στην Δευθύντρια του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, Βασιλική Μυλωνά και στον γνωστό για την ευαισθησία του στην οδική ασφάλεια Αναστάσιου Μαρκουίζου, ή αλλιώς Ιαβέρη, όπου και απέσπασαν εγκωμιαστικότατα σχόλια. Δείτε το ολόκληρο πραγματικά αξίζει!!

Να σας ενημερώσουμε πως το βίντεο διαθέτει Ελληνικούς Υπότιτλους οι οποίοι καλό είναι να τους ενεργοποιήσετε!


Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς Υπότιτλους!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

0 Comments

Translate »