Συμπόσιο Πολιτισμού Κρήτης – Γεωργίας: Μία γιορτή παράδοσης και ανταλλαγών

Στις 6-10 Ιουνίου 2024, ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου υποδέχτηκε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα, μουσική και γεύση, στο πλαίσιο του Συμποσίου Πολιτισμού Κρήτης – Γεωργίας. Η πρωτοβουλία, καρπός της συνεργασίας του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου με τις Ακαδημίες Τέχνης RUSTAVI Ensemble-New Generation και ARKVANI-Ensemble της Γεωργίας, σφραγίστηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέουν τα δύο ομόδοξα έθνη.

Γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις Κρήτης και Γεωργίας:

Η Πέμπτη 6 Ιουνίου άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων με μια γαστρονομική πανδαισία στην Κριτσά. Σε εργαστήρια γεμάτα αρώματα και νοστιμιές, μυστικά παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων, ψωμιού, γλυκισμάτων και τυριού μοιράστηκαν από δύο Ορθόδοξους Γεωργιανούς καλόγερους, πλαισιώνοντας τα με γεύσεις από την Κρήτη, με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΤΩ. Η παράλληλη παρουσίαση τοπικών προϊόντων, με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο της Κριτσάς, ολοκλήρωσε την εμπειρία, προσφέροντας μια γευστική γνωριμία με την πλούσια γαστρονομική παράδοση και των δύο περιοχών.

Μουσικοχορευτική πανδαισία στην Νεάπολη:

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, η Νεάπολη ντύθηκε στα χρώματα της παράδοσης, με μια συναρπαστική μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας. 70 Γεωργιανοί χορευτές, παραδοσιακοί μουσικοί, καθηγητές και χορογράφοι από τις δύο Ακαδημίες ενώθηκαν με το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, σε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό ταξίδι γεμάτο μελωδίες, ρυθμούς και χορευτικές φιγούρες. Η ζωντανή μετάδοση (live-streaming) της εκδήλωσης έφερε το πνεύμα του Συμποσίου σε κάθε γωνιά του κόσμου, μοιράζοντας την ομορφιά και την ενέργεια της πολιτιστικής ανταλλαγής. Ευχαριστούμε το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για άλλη μια φορά!

Μία γέφυρα πολιτισμού και φιλίας:

Το Συμπόσιο Πολιτισμού Κρήτης – Γεωργίας, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία για γνωριμία, ανταλλαγή και κοινή βίωση της πλούσιας κληρονομιάς των δύο λαών, χτίζοντας γέφυρες φιλίας και αλληλοκατανόησης για το μέλλον.

Δείτε όλη την εκδήλωση στο βίντεο παρακάτω  μαζί με ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών.

Όλο το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

0 Comments

Translate »