Το Σάββατο 4 -12-2021 στο  Δημοτικό κιν/θέατρο ΡΕΞ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μία σημαντική εκδήλωση στο πλαίσιο του  εθνικού εορτασμού για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνδιοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Αγ.Νικολάου με τον Δήμο Αγ.Νικολάου και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Το αφιέρωμα  προσέγγιζε τις αγωνιστικές  κορυφώσεις της περιόδου, από τα προεπαναστατικά χρόνια, το 21, και μέχρι την ένωση το 1913 καθώς και  τις μουσικές τους αντανακλάσεις, μέσα από μια  μουσική ανθολόγηση από τον πλούσιο, και ανεκτίμητης αξίας  παραδοσιακό μας μουσικό  πολιτισμό.

Συμμετείχαν οι μουσικοί  Δημήτρης Σγουρός, ο οποίος είχε και την μουσική επιμέλεια,  και οι συνεργάτες του, Δημήτρης Σιδερής, Γιάννης Παπατζανής και Μανώλης Πάγκαλος, οι οποίοι ιστόρησαν με τραγούδια και σκοπούς της εποχής, τα γεγονότα και το πνεύμα του μεγαλειώδους σηκωμού απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης.Τραγούδησε επίσης η Άννα Μασσάρου.

Αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς, ζωντάνεψαν χορευτές, μέλη της Χορευτικής Ομάδας του ΛτΕ Αγ.Νικολάου. Την διδασκαλία των χορών είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Δημήτρης Μόσχου και Γωγώ Ράπτη ενώ την επιλογή και την επιμέλεια των κειμένων η Πρόεδρος του ΛτΕ Αγ.Νικολάου, Παρούλα Κουτσάκη.

Το φωτογραφικό υλικό που προβλήθηκε αντλήθηκε κυρίως από το διαδίκτυο και από την έκδοση ”Εν Μεραμβέλλω 1898-1913” του ΛτΕ Αγ.Νικολάου, με την τεχνική υποστήριξη του συνεργάτη του ΛτΕ Παντελή Κουτσελάκη.

Οι χορευτές που συμμετείχαν ήταν:

Αλδάκου Αναστασία, Βερυκοκίδη Ζωή, Ζάχος Κωστής, Κοκκίνης Μάνος, Κουμιανάκης Μάνος, Κουμιανάκης Στέλιος, Κουναλάκης Χρήστος, Λιανουδάκη Γιάννα, Μασσάρου Άννα, Μόσχου Άγγελος, Μουστάκας Ελπιδοφόρος, Πάγκαλος Γιάννης, Σγουρού Τούλα, Τερζακοπούλου Μαρίλια, Χριστοφάκη Εργίνα.

Την επιμέλεια του βίντεου και των φωτογραφιών είχε η  Foto-Art Media Productions.

Δείτε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες

Για περισσότερες φωτογραφίες  πατήστε εδώ

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

0 Comments

Translate »